Ljuvliga hallongrottor




Foto: (c)ecilia

Hallongrottor är kakor jag sällan misslyckas med. Häromveckan gjorde jag dock det och det berodde på att jag köpt Ica:s hallonsylt. Det avråder jag därför er att använda. Den rinner ut, blir genomskinlig och känns inte som det är några hallon i alls.

Receptet jag brukar använda har jag fått från tidningen Buffé (ironiskt nog) sedan många år tillbaka 


  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • Fyllning: 1 dl fast hallonsylt

 Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det.
Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare.
Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Forma degen till valnötsstora bollar. Sätt ugnen på 200°C.

Lägg i muffinsformar på plåtar.
Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0